Pizzerie Eccellenti 2021
Il Patriarca
La tonda di Emanuele Natalizio è tra le pizze più apprezzate di Puglia. La mission de “Il Patriarca”, che è anche ristorante, creare e sperimentare per sorprendere. E Natalizio, grande conoscitore di olio extravergine d’oliva, lo fa partendo dalla qualità ineccepibile delle materie prime selezionate, reinventate e abbinate in modo innovativo per una pizza-experience a 360 gradi, che sia con impasto di cereali, Senatore Cappelli o farina di piselli. In menu pizze pugliesi con ingredienti locali. Da provare l’Amatriciana pugliese e la Focara. E quelle speciali tra cui l’Emiliana, la Bronte e la Siciliana.
Poche birre ma di alto livello. Servizio attento, in particolare alle norme anti-Covid.
The round pizza by Emanuele Natalizio is among one of the most appreciated in Puglia. The mission of “Il Patriarca,” which is also a restaurant, is to create and experiment in order to amaze. And Natalizio, a great connoisseur of extra virgin olive oil, does so beginning with the exceptional quality of his select raw materials. They are reinvented and combined in innovative ways for a 360 degree total pizza experience. The doughs are made with either grains, Sentatore Capelli flours or with a flour from peas. There are Pugliese pizzas on the menu with local ingredients. We recommend the Amatriciana Pugliese and the Focara. We also suggest tyring the Emiliana, the Bronte and the Siciliana which are among the specialty pizzas. The beer selection is small but at a high standard. The service is attentive, especially to the anti-covid measures that are in place.