Pizzerie Eccellenti 2021
Il Foro dei Baroni
L’evoluzione della pizza di Volodymyr Pyeshkov (per tutt0 Vlady) viaggia di pari passo con quella dei piatti di Raffaele D’Addio, motivo per cui questo locale è sosta obbligata. C’è tanta ricerca e il periodo di chiusura causa Covid è servito soprattutto ad approfondire le conoscenze sugli impasti e le lievitazioni. In carta sette pizze della tradizione e nove dell’innovazione: un mix di sapori e tipicità racchiusi nel cornicione pronunciato e alveato che caratterizza la pizza di Vlady. Obbligo assaporare i “bocconi dell’entroterra”, fritti che esaltano l’orto. Fornita carta dei vini, con rare chicche sannite e campane. Buona anche la proposta delle birre.
The evolution of Volodymyr Pyeshkov's pizza (also known to everyone as Vlady) goes hand in hand with that of Raffaele D'Addio's cuisine, which is why this place is a must. A considerable amount of research is carried out at this venue, and the covid lockdown period served Vlady well. He used it above all to further expand his knowledge on doughs and leavening processes. On the menu, there are seven traditional pizzas and nine innovative ones. A mix of flavors and tradition is embedded into a pronounced and perfectly bubbly crust that characterizes Vlady's pizza. We highly recommend trying the “bocconi dell'entroterra,” (literally ‘inland bites’) a fried specialty designed to enhance the flavors of the fresh vegetables. There is an extensive wine list which features some rare Samnite and Campanian labels. The beer selection is also good.