Pizzerie Top 2021
36° Frumento
Nel centro storico della vivace Acireale, Emanuele Serpa e Federica Lazzaro hanno dato vita ad un progetto giovane, dinamico e di grande successo: Frumento è oggi locale di riferimento per tutta la Sicilia Orientale, e non solo per la pizza. Si parte con l’aperitivo, da accompagnare alle croccanti fritture, si prosegue con le pizze optando per uno dei quattro impasti proposti: siciliano, napoletano, di grano Perciasacchi ed Enkir.
Vasta e fantasiosa la selezione delle pizze (sono più di sessanta) tra inedite e della trazione, impreziosite da materie prime eccellenti e ricercate. Ampia carta delle birre e dei vini, con sempre diverse proposte al calice.
Servizio attento e simpatico.
In the historic center of the lively Acireale, Emanuele Serpa and Federica Lazzaro have given life to a new, dynamic, and highly successful business venture. Frumento is now a well-known venue for all of Eastern Sicily, and not just for pizza. You start off with an aperitif, to be accompanied by some crispy fried potato chips, and then you can choose your pizza which has four different dough options: Sicilian, Neapolitan, Perciasacchi wheat, and Enkir. There is a vast and imaginative variety of pizzas (more than sixty) that range from original to traditional. All of them are top-quality thanks to the excellent raw materials used. There is an extensive list of beers and wines, and also an ample choice of wines by the glass. The waitstaff is friendly and attentive.