Fandango
72° 50 Top Pizza World 2022
32° 50 Top Pizza Italia 2022
Salvatore Gatta propone il suo progetto in un locale, ampio e raffinato.
In continua evoluzione è il rapporto con il territorio attraverso la ricerca di materie prime di qualità finalizzata alla “costruzione” di piatti raffinati e leggeri. Il lievito madre “rinasce” da quasi trent’anni, le farine consentono impasti diversi, ai multicereali, al farro, ai peperoni cruschi. La Margherita si trasforma, nella versione super ( di nome e di fatto) in un calzone con un ripieno di ricotta di bufala lucana. Impossibile elencare le altre proposte, i fritti, le versioni “nel ruoto”, i salumi .… L’insieme costituisce una sorta di “libro del territorio”, da leggere con gusto e lentezza.
Salvatore Gatta has housed his concept in a refined, spacious location. The relationship to the territory is in continual evolution through research into raw materials of first quality finalized in the creatio of refined and light dishes. The mother yeast has been regenerated for almost thirty years and the flours give rise to various doughts, from multigrain to spelt to dried bell pepper. The Margherita is transformed in the version “super” (in name and in execution) in a calzone with a stuffing of buffalo milk ricotta from Lucana. It is impossible to list all of the other proposals, fried foods, the “wagon wheel” pizzas, the salamis … the overall result is a sort of “catalog of the territory,” to be read slowly and with gusto.