Errico Porzio

8° 50 Top World Artisan Pizza Chains 2023

Best Marketing 2023
Mammafiore Award



Errico Porzio attraverso un sapiente utilizzo dei moderni strumenti di comunicazione è salito alle cronache nazionali. Però oltre all’ottimo utilizzo dei social c’è molto di più. C’è prima di tutto una discendenza da un’antica e storica famiglia di pizzaioli napoletani, la passione per il suo lavoro e soprattutto un’ottima pizza. Ingredienti che l’hanno portato a replicare la pizzeria storica di Soccavo e poi ad aprire un nuovo format con Porzio…ni di pizza. Le aperture si sono moltiplicate e la pizza è rimasta davvero buona. La pizza è quella tradizionale napoletana, con uno studio sull’idratazione dell’impasto, i condimenti fantasiosi, a volte arditi sono diventati l’altro marchio di fabbrica. I prezzi spesso un filo sotto le medie cittadine, ed i prodotti di ottima qualità, un vero piacere sedersi alle tavole di Porzio.




Errico Porzio, through the skillful use of modern communication tools, has made headlines nationally. However, beyond the excellent use of social media, there's much more to it. First and foremost, he comes from an ancient and storied family of Neapolitan pizza makers, with a deep passion for his craft, and above all, he makes an excellent pizza. These ingredients have led him to replicate the historic pizzeria in Soccavo and then to open a new concept with Porzio...ni di pizza. The number of venues has multiplied, and the pizza remains truly delicious. The pizza is in the traditional Neapolitan style, with a focus on dough hydration and imagination. Sometimes you’ll find some bold, toppings that have become another trademark. Prices are often slightly below the city averages, and the high-quality products make it a genuine pleasure to dine at Porzio's tables.

Global Partners

50 Top Social

50 Top World