Pizzerie Top 2021
20° Apogeo
Esempio di grande pizzeria l’Apogeo di Pietrasanta: propone ormai da anni lievitazioni accurate e topping mai banali con prodotti scelti e di qualità, caratteristiche oggi copiate da tanti locali. Sia le classiche margherita e marinara che le collaudate Giovanna (pancetta e tartufo) o la focaccia con porchetta non deludono mai e il servizio, grazie al personale molto attento, è sempre efficiente anche durante gli affollati weekend estivi. Da lodare gli antipasti e la cura e varietà dei dolci, frutto di vero lavoro di cucina e non di semplice impiattamento. Sempre più vasta la carta dei vini, birre e cocktails. Piacevole cenare nel dehors. Sicuramente fra le migliori pizzerie toscane e d’Italia.
Apogeo in Pietrasanta is an example of an excellent pizzeria. For years they have been making great pizza using correct leavening processes and toppings that are never mundane using select quality products. Both the classic 'margherita' and 'marinara' as well as the successful 'Giovanna' (with pancetta and truffle) or the 'focaccia' with porchetta never disappoint. The service is always efficient even during the busy summer weekends thanks to the well-prepared and attentive staff. The appetizers are worthy of praise, as are the variety and care put into the desserts. They are the result of real culinary effort rather than just simple cooking. The list of wines, beers, and cocktails is certainly extensive. It is a pleasant experience to dine on the terrace. This place is without a doubt among the best pizzerias in Tuscany, or Italy for that matter.