180g Pizzeria Romana
17° 50 Top Pizza World 2022
8° 50 Top Pizza Italia 2022
Pizzaiolo dell’Anno 2022
Latteria Sorrentina Award
Jacopo Mercuro
Pizzeria di culto anche dopo il cambiamento di sede, sempre in quel di Centocelle, con incremento di spazi, luminosità, laboratorio a vista e bancone bar. Imperterrita la filosofia incentrata sulla classica romana: bassa e croccante ma ben lievitata, cotta alla perfezione e supportata da materie prime di livello indiscutibile. Per non dire della tentazione demoniaca costituita da fritti ricchi e golosi come pochi. Un “must” la Napoli, ma divertentissima anche la Calabrisella con fior di latte, carciofi, ‘nduja, gel di bergamotto, conciato di San Vittore e menta. Il servizio svelto ed educato vi farà dimenticare le fatiche per la prenotazione (di molti giorni antecedente la vostra visita).
This cult pizzeria has remained popular even after its move to the new location. It is still in Centocelle, however there is now more seating and light, and there is a view of the kitchen and a counter bar. Their undeterred approach to pizza is centered around the classic Roman-style: a crunchy but well-leavened base baked to perfection and enhanced by indisputably high-quality raw materials for the toppings. You would be hard-pressed to find better fried foods that are as rich and delicious; a sumptuous temptation. A “must” is the Napoli pizza, but the Calabrisella with fiordilatte, artichokes, ‘nduja, bergamot gel, cold cuts from San Vittore and mint is also really fun. The service is efficient and polite; the waitstaff will make you forget the effort made in booking a table days ahead of your visit.