Pizzerie Eccellenti 2020
Il Vecchio Fienile
Situato a pochi chilometri da Roma, è un antico edificio rurale completamente ristrutturato. Le ampie vetrate offrono un vasto panorama della zona. Il dehors regala refrigerio nelle afose serate estive. Una piccola sala all’ingresso introduce in una molto più ampia, in verità un po’ rumorosa, il locale è sempre pieno, quindi è consigliata la prenotazione. L’impasto lievita oltre trenta ore, poi è cotto, in maniera omogenea e corretta. I condimenti vanno dai classici ai più svariati, spesso frutto della produzione familiare o di piccoli fornitori locali selezionati con cura per la loro qualità. Buoni i supplì di loro produzione, come la sempre interessante proposta di dolci. Garbo e cortesia in sala, anche nei momenti più “difficili”.
Located a few kilometres from Rome, the establishment is housed in an ancient rural building that has been completely renovated. The large windows offer a vast panorama of the area. The terrace is a great place to keep cool on sultry summer evenings. A small room at the entrance leads into a much larger one, that can seem a bit noisy because the dining room is always full. Making a reservation in advance would be a good idea. The dough is left to rise for over thirty hours, it is then cooked evenly and correctly. The toppings range from the classics to more varied selections. The toppings used often come from small family producers or small local suppliers, and are carefully selected for their quality. The rice balls are homemade and are quite good as are dessert proposals, which never fail to be interesting. The service is always graceful and courteous even in the most “difficult” of moments.