Nella centralissima piazza Mazzini, a pochi passi da piazza Duomo, in questo locale molto semplice e rustico, grandi protagonisti sono i ‘pizzoli’. Una sorta di pizza chiusa farcita, più simile ad una focaccia croccante ripiena. Tante le varietà proposte, sia salate che dolci. Si consiglia quelli ripieni con gastronomia tipica casareccia, ad esempio con il brasato di cinghiale. In particolare, da provare il pizzolo con broccoli e salsiccia. Un pizzolo basta per due persone. E per concludere, la versione dolce con la crema di pistacchio o la nutella. Il personale è molto cortese e veloce.
In the very center, in Mazzini Square, a few steps from Duomo Square, in this very simple and rustic establishment, the great protagonists are the ‘pizzoli’. A sort of closed and stuffed pizza, similar to a crispy, stuffed foccacia. There are many varieties proposed, both savory and sweet. The ones stuffed with typical homemade gastronomy are recommended, for example with braised wild boar. In particular, the pizzolo with broccoli and sausage is also recommended. A pizzolo is enough for two people. And to conclude, the sweet version with pistachio cream or nutella. The staff is very courteous and fast.