Albert Sapere, capaccese, sommelier di lungo corso, maestro assaggiatore di formaggi ed assaggiatore d’olio. Ideatore, assieme a Barbara Guerra, del congresso internazionale di cucina d’autore LSDM - Le Strade della Mozzarella, primo ad avere una relazione di un pizzaiolo sul palco. Si occupa di ristorazione, autore per una famosa guida di ristoranti, contributore per la cucina fine dining della testata on line Luciano Pignataro. Ideatore di 50 Top Pizza, è sostenitore del concetto che il movimento della pizza in Italia, nelle sue massime espressioni, sia come l’NBA per il basket. Le pizzerie italiane giocano un vero e proprio campionato del mondo non solo per la bravura dei maestri artigiani ma anche perché l’Italia è il Paese dei prodotti della pizza.
Albert Sapere is from Capaccio. He is a long-standing sommelier and master cheese and oil taster. He is the co-creator along with Barbara Guerra of the international signature cooking congress, LSDM - Le strade della Mozzarella. This is the first congress to have had a pizza chef’s presentation on stage. In his work, Albert deals with gastronomy, and he is the author of a famous restaurant guide while also being a contributor to an online fine dining and cuisine publication by Luciano Pignataro. He is the creator of 50 Top Pizza, and is a strong supporter of the concept of the pizza movement in Italy. In its highest expression, it represents what the NBA is for basketball. Italian pizzerias take part in a bonafide world championship, not only because of the skills of the Italian master craftsmen, but also because Italy is homeland of pizza products.