2019
Ritrovo La Scala
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Sul lungomare di Rodia, frazione di Messina, dinnanzi ad una spiaggia di sabbia fine e un mare cristallino, il ritrattista delle pizze di origine napoletana Enzo Piedimonte sforna le sue pizze fedeli alla tradizione partenopea, con un impasto indiretto, fatto lievitare e maturare lentamente da 48 a 72 ore, e topping che valorizzano i sapori della tradizione. L'autentico pomodoro San Marzano è il grande protagonista della Margherita DOP, della Verace e della Caprese fredda. Oltre alla pizza napoletana con cornicione pronunciato, il Ritrovo La Scala, che è anche ristorante di cucina tipica siciliana, è rinomato per la sua eccellente pizza fritta. Le pizze senza glutine sono su prenotazione. Il locale, a tema marinaro, è ampio e gode di un ampio spazio esterno. Ottimo il rapporto qualità prezzo.
On Rodia’s seafront, in the district of Messina, in front of a beach of fine sand and crystalline water is where the pizza artist Enzo Piedimonte, of Neapolitan origin, churns out his pizzas that remain faithful to the Neapolitan tradition. The dough is indirect, left to rise and mature slowly from 48 to 72 hours. The toppings enhance the flavors of tradition. The authentic San Marzano tomato is the great protagonist of the Margherita DOP, of the Verace and of the cold Caprese. Besides the Neapolitan pizza with its well-pronounced crust at il Ritrovo La Scala, which functions also as a restaurant, you can also order typical dishes from Sicilian cuisine. The location is renowned for its excellent fried pizza. Gluten-free pizzas are also available by reservation. The décor is in the marine style. The establishment is spacious, containing also an outdoor dining area. Excellent quality-price ratio.